EL PER QUÈ DE L'EMPRENEDORIA EN L'ALUMNAT A LA NOSTRA ESCOLA

L’aventura de FER

L'escola Marjal de les Cases d'Alcanar des del curs 17-18 aposta pel projecte “FER.CAT “Ensenyant a emprendre a les escoles rurals”  perquè vol fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cinquè curs d’Educació Primària dels centres escolars dels nou territoris catalans que participen en aquest projecte de Cooperació.

El projecte L'aventura de FER neix amb l’objectiu estratègic de despertar el talent emprenedor, treballant la creativitat, la capacitat d’innovar, fomentant la confiança amb ells mateixos, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes concrets, facilitant que aprenguin a cercar oportunitats i aprofitar els recursos que ofereix el món rural. I a la vegada posar a disposició del professorat materials i metodologia que motivin l’aplicació transversal de la competència bàsica: aprendre a emprendre.

El projecte FER.Cat consta de dos blocs ben diferenciats plasmats en dos quaderns molt didàctics.  En el primer es presenten lectures on expliquen com van sorgir diferents invents propers a l'alumnat, aquest material prové d’un projecte de Cooperació desenvolupat durant el curs 2010-2011 anomenat Futuros Emprendedores Rurales, els materials del qual els podeu trobar a la pàgina web http://www.futurosemprendedores.com/


El segon bloc proposa fer una entrevista a un empresari o empresaria del territori, la idea és que siguin els alumnes els qui busquin informació sobre l’activitat empresarial i sobre la vida de l’empresari i li puguin fer una entrevista amb les preguntes que els alumnes considerin més interessants.
En aquest segon bloc també es desenvolupen aspectes a tenir en compte per ser un bon emprenedor i finalment poder escollir un producte i fer-lo realitat amb el seu enginy i imaginació.

En aquest blog podreu anar seguint tots els nostres avenços en els nostres projectes. Esperem que siguin del vostre interès.


EQUIP DE MESTRES EMPRENEDORS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada